Koszyk jest pusty
Kontakt

     Masz pytanie?
kontakt@super-swistak.pl

Czynne:

Pn:  10-18
Wt: 10-17
Śr: 10-17
Czw: 10-17
Pt: 10:30-16:30

Współpraca

logo_spsm[1].png

STOWARZYSZENIE POMOCY ŚWINKOM MORSKIM

 

logo_chomiczadzielnica

CHOMICZA DZIELNICA

 

logo_chomiczadzielnica

ADOPTUJ SZYNSZYLA

 

 

logo_chomiczadzielnica 

ŚLŌNSKI KRÓLICZOK

Pół żartem, pół serio…

swistak1.pngŚwistak, ssak z rzędu gryzoni, z rodziny wiewiórkowatych. Roślinożerca, zwierz dzienny, o terytorialnym i socjalnym sposobie życia. Monogamista. Życie świstaka składa się z naprzemiennych okresów – aktywności letniej i snu zimowego. W Polsce żyje na terenach górzystych – w Tatrach. Zwierzę zagrożone wyginięciem, pod ścisłą ochroną…

 

 

 

 

 


swistak3.pngSuper Świstak
to wersja podrasowana. Pracuje zarówno w dzień jak i w nocy, w sen zimowy nie zapada. Ogólnie śpi mało, nie czuje się zagrożony, ochrony też nie potrzebuje. Jedyny w swoim rodzaju. Choć gabarytowo niewielki, to w bezpośrednim starciu zabójczy ;) Monogamista do bólu. Przesiedlony z centralnej Polski bliżej swojego naturalnego środowiska – gór. Ostatnie lata poświecił pomaganiu świnkom morskim poprzez czynny udział w działaniach Stowarzyszenia Pomocy Świnkom Morskim. Po południowej Polsce porusza się niewielkim, żółtym świnkobusem, zazwyczaj wyładowanym kawiami domowymi ;) Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie… ;)